yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Fakat yangındaki ürkü çabucak birden binaya yazılmak isteyen profesyonel olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi fakat yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmasının önlenmesi ile olabilir olacaktır.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle bile muhteşem binalarda olması kişilerin emanet kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Tamlanan merdivenler genel anlamda mimarinın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir hikâye simultane çatı bağırsakinden kolaylık ve güvenli kaçışın sağlanması dâhilin yapılırlar. Meşru olarak da her strüktürda bulunması zorunludur.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi kalıp anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya sağlıklı kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları için bu menteşelerin katkısızlıklı çaldatmaışması ve bapyı aptal kapatması gerekir.
Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri net defa düzlükı 150 metrekare’den çokça ve çabucak okkalı bükümı olan umumi binalarda, huzur adeti 4’ten bir küme olan tüm strüktürlaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması zorunlu kılınmıştır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Projeye en reva Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı sevap rahatlıkla açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın Yangın Merdiveni Kapısı kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış bapsı alegori çatı ön aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince muhtevabinası ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı daha buna destelı olarak henüz ehven olmaktadır.
Mühlik sınıftaki aksiyonyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz alınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çdüzenışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre eylem etmesi ve zaruri çtuzakışmaların da buna nazaran binalması gerekmektedir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Bu merdivenler, binaların dış cephesine veya iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın durumunda hızlı ve güvenli bir şekilde kaçış sağlar.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;